Tuhton uusi menu luottaa vahvoihin suosikkeihin – lue keittiömestarin tervehdys!

 

 

 

 

 

 

Tuhton uusi menu luottaa vahvoihin suosikkeihin

Ravintola Tuhtossa vaihtuu menu tänään. Kuluvan vuoden kolmas menukokonaisuus on rakennettu vahvojen suosikkimakujen varaan tuoden mukaan raikasta twistiä.

Alkuruokien suosikit Tuhdolla kaloja ja Tuhdolla lihoja on uudessa menussa yhdistetty Tuhdolla-annokseksi, joka sisältää sekä lihaa että kalaa.
– Olemme ajatelleet konserttiasiakasta. Haluamme, että yhdessä annoksessa on monipuolisuutta ja se on helposti saatavilla, kertoo keittiömestari Heikki Kärkkäinen.

Pääruokien kestosuosikiksi on noussut maukas Vorschmack, joka jatkaa uudellakin listalla.
– Tämän annoksen perään on jopa soitettu ravintolaan ja kysytty sen reseptiä, Kärkkäinen jatkaa.
Listan suosikkina tarjotaan myös perinteikkääksi annokseksi muodostunut Härän sisäfileetä, joka on Tuhton asiakaskunnan myydyin annos, johon on nyt toiveita kuunnellen lisätty valkosipulikermaperunat.
– Otimme palautteesta kopin ja laitoimme valkosipulikermaperunat häränsisäfileen rinnalle makupariksi. Kastikkeeseen löysimme paikallistuottajan Rönnvikin omenabrandyn ja siitä halusimme heti tehdä tähän annokseen sillä viimeistelyn.

Uutena pääruokien joukkoon tuodaan Rautua.
– Rautu on lohikala, jossa on hieno maku. Halusimme hieman poiketa tavanomaisesta kalavalikoimasta, kuvailee Kärkkäinen.

Uuden listan jälkiruoista Kärkkäinen nostaa esiin mustikkapiirakan, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan klassinen ja maukas annos. Listan kruunu on kuitenkin pannukakku-annos, jossa Kärkkäisen mukaan hieman keulitaan.
– Teemme pannukakun kylkeen Baileysista kermaliköörimoussen ja koristelemme sen minun oman pihani kirsikoilla!

Lähituottajat näkyvät listalla

Tampereella on hienoja lähituottajia. Kärkkäisen mukaan heidän tuotteitaan käytetään Tuhtossa mielellään.
– Me käytämme tuotteita muun muassa Heikkilän-tilalta, Mattilasta, Metsärannasta ja Rönnvikistä sekä lisäksi meillä on kotimaista härkää, Jalasjärven leipäjuustoa ja tietenkin hunajaa Tampere-talon katolta.

Nyt vaihtuva menu on saanut alkunsa koko Tuhton tiimin tuumailuista, jotka Heikki Kärkkäinen muotoili menuksi yhdessä vuoromestari Henri Tarvaisen kanssa.
– Menua oli tosi kiva tehdä, on hyvä, että kaikki saavat heitellä ideoita. Silloin keittiön väki sitoutuu listaan paremmin ja ymmärtää hyvin, millainen lista oikeastaan on.

Heikki komppaa kollegaansa.
– Kun koko tiimi on tekemässä menua, saamme tärkeää käytännön tietoa siitä, toimivatko tilamme juuri tiettyjen annosten tekemiseen, ja voimme kyseenalaistaa lennokkaitakin ideoita hyvässä hengessä.

TUTUSTU MENUUN