KESÄ JA LOMA – OTA SUUNNAKSI TAMPERE!

Tampere-talo on kokonaisuus, jossa lomalaisen aika ei varmasti käy pitkäksi. Täällä riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa niin aurinkoisena kuin sateisenakin päivänä. Vieraile Muumimuseossa ja Muumikaupassa ja rakastu Tove Jansonin muumeihin. Nauti maistuvaa ruokaa ja viileää juomaa Tuhtossa ja fiilistele kaupungin upeimmalla terassilla. Meiltä löytyy valinnanvaraa moneen eri makuun, perheen pienemmistä aikuisikään asti. Myös saapuminen Tampere-talolle onnistuu helposti, rautatieasemalta on vain lyhyt kävelymatka meille. Jos haluat yhdistää vierailuusi esimerkiksi huvitukset Särkänniemen huvipuistossa, kulkee Tampere-talon edestä suora bussiyhteys. Kätevää, eikö vain.

Ihastu meidän omaan, tänä keväänä lanseerattuun hunajaiseen drinkkiimme. Juomassamme sekä ruoassamme käytetty hunaja on peräisin meidän omilta mehiläisiltämme, jotka surraavat iloisesti mehiläistarhassamme Tampere-talon katolla. Tämän uniikin juoman lisäksi meiltä löytyy myös talon omat oluemme, Tuhtoa varten luodut Tam & Pere.

Mehiläisten seurana kaupungin kattojen yllä on myös oma kattopuutarhamme, josta haemme inspiraatiota ja hyödynnämme omia tuotteitamme, jo toista kesää peräkkäin. Kattopuutarhassa kasvaa yli 40 erilaista viljelmää, joita hyödynnämme päivittäin. Oman puutarhan antimia löydät Tuhton menusta koko kesän.

Eläydy muumien tunnelmaan myös Muumimenullamme, joka on ehdottomasti yksi Tuhton ylpeydenaiheista. Ammattitaitoisen keittiömme sekä asiantuntevan ja persoonallisen palvelumme avulla pääset makumatkalle muumien maailmaan. Paikallisen Nuuskamuikkusen Näsijärvestä nostama lohi loihtiintuu keittiössä herkulliseksi lohikeitoksi. Kalakeittohan on tunnetusti muumien suurinta herkkua. Kotimainen possu tarjoillaan kuusenkerkkäkastikkeen kanssa, joka taas yhdistyy muumien lempiherkkuun – havunneulasiin. Possun kera tarjoiltava piiras pyöräytetään metsäsienistä, jotka ovat kuin suoraan taikametsästä poimittuja. Koko makuelämyksen kruunaa Muumimamman perinteinen pannukakku ja mansikkahillo. Tervetuloa makumatkalle siniseen taloon, Mamman patojen ja kattiloiden ääreen!

MAAILMAN AINOA MUUMIMUSEO ON TAMPERE-TALOSSA!

Tampere-talossa ja Muumimuseossa vierähtää helposti vaikka koko päivä. Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, jossa voit tutustua kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin alkuperäisiin muumikuvituksiin. Graafikko Tuulikki Pietilän rakentamat kolmiulotteiset muumikuvaelmat täydentävät tunnelmaa. Muumimuseossa voi aistia Tove Janssonin muumikirjoista ja kuvituksista tutun elämänviisauden, huumorin ja reippaan seikkailumielen. Kuinkas sitten kävikään? -näyttely kertoo muumien koko tarinan aina Suuren tuhotulvan vedenpaisumuksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Muumimuseo on elämys kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville. Ryhmille voi varata erilaisia opastettuja kierroksia sekä ohjattuja työpajoja museon Ateljeessa. Lue lisää muumimuseosta.

Tervetuloa nauttimaan kesästä Tampere-taloon ja Tuhtoon!